img
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Σχεδιασμός και Αξιολόγηση Ετικέτας Τροφίμων και Ποτών

Όλα τα τρόφιμα που εισάγονται, παράγονται ή διατίθενται προς κατανάλωση πρέπει να συμμορφώνονται με τις νομοθετικές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επισήμανση.

Ο Κανονισμός (ΕΕ) 1169/2011 σχετικά με "την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές" αφορά θέματα επισήμανσης, παρουσίασης και διαφήμισης τροφίμων. Τα σημαντικότερα σημεία του Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011 είναι:

• Γίνεται υποχρεωτική η διαθρεπτική επισήμανση όλων των τροφίμων (πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων).
• Γίνεται υποχρεωτική η παροχή πληροφόρησης των αλλεργιογόνων συστατικών σε τρόφιμα που πωλούνται μη συσκευασμένα στον τελικό καταναλωτή.
• Καθορίζονται με σαφήνεια οι κανόνες σχετικά με την αναγραφή του τόπου ή της χώρας προέλευσης των τροφίμων.
• Καθορίζεται συγκεκριμένο μέγεθος γραμματοσειράς για τις υποχρεωτικές πληροφορίες, ενώ παράλληλα τίθενται προϋποθέσεις για τον τρόπο παρουσίασης των προαιρετικών πληροφοριών.

Η Perfect Food παρέχει υπηρεσίες σχετικά με τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση της ετικέτας προσυσκευασμένων τροφίμων και ποτών, την τεκμηρίωση καταλόγου αλλεργιογόνων σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και την ορθή διατύπωση ισχυρισμών διατροφής και υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.